Reklamı Gizle[x]
Reklam Alanı
Reklamı Gizle[x]
Reklam Alanı

Tarık Aktaş ‘Dead Horse Nebula’ Filmiyle Locarno’da Ödül Kazandı

Tarık Aktaş ‘Dead Horse Nebula’ Filmiyle Locarno’da Ödül Kazandı

  Ağustos 13, 2018

  244 Okunma

Reklam Alanı

Tarık Aktaş, 1-11 Ağustos 2018 tarihlerinde İsviçre'de düzenlenen Locarno Film Festivali'nden ödülle döndü.   Aktaş festivalin Cineasti Del Presente (Günümüzün Sinemacıları) bölümünde yarışan filmi Dead Horse Nebula ile En İyi Yönetmen ödülünün sahibi oldu. Senaryosunu da Aktaş'ın yazdığı yapımın kadrosunda Barış Bilgi, Ali Beyazıt, Ömer Bora, Serkan Aydın ve Dilara Topuklular yer alıyor. Alman...

Tarık Aktaş, 1-11 Ağustos 2018 tarihlerinde İsviçre’de düzenlenen Locarno Film Festivali’nden ödülle döndü.

 

Aktaş festivalin Cineasti Del Presente (Günümüzün Sinemacıları) bölümünde yarışan filmi Dead Horse Nebula ile En İyi Yönetmen ödülünün sahibi oldu. Senaryosunu da Aktaş’ın yazdığı yapımın kadrosunda Barış Bilgi, Ali Beyazıt, Ömer Bora, Serkan Aydın ve Dilara Topuklular yer alıyor. Almanya’da doğup İstanbul’da yaşayan yönetmen fotoğrafçılık ve video üzerine eğitim almış ve şimdiye kadar kısa filmler ve deneysel mulitmedya sergileri hazırlamış. İlk uzun filminin yapmcılığı da kendisine ait. Film, boş bir alanda ölü bir atın kadavrasını inceleyen küçük bir çocukla başlar. Aynı çocuğun yetişkinliğine uzanan sahnelerde, Aktaş insanlar ve doğal dünya arasındaki karşılaşmalara odaklanır ve yaşamın birliği ve geçişi üzerine felsefi bir anlatı geliştirir.

 

Dünya çapında büyük ilgi gören Locarno Film Festivali, her sene İsviçre’nin Locarno şehrindeki Piazza Grande’de, 8000 koltukluk bir açık hava sinemasında gerçekleşiyor. Türkiye ise bu sene birden fazla filmle festivalde yer aldı. Aktaş’ın Dead Horse Nebula’sının yanı sıra, festivalin Uluslararası Yarışma bölümünde yer alan ve Çağla Zencirci ile Guillaume Giovanetti’nin yönettiği Sibel ve son filmi Meteorlar ile beğeni toplayan Gürcan Keltek’in yeni filmi Gulyabani de İsviçre’de izleyicilerle buluştu.

 

Premio per il miglior regista emergente – Città e Regione di Locarno (Prize for the Best Emerging Director)
DEAD HORSE NEBULA by Tarık Aktaş, Turkey #Locarno71 pic.twitter.com/8UgDNvJkfr

— Locarno Festival (@FilmFestLocarno) 11 August 2018

Reklam Alanı
Yorum Alanı
Reklam Alanı
Filmilla.com yer sağlayıcı konumunda bir sitedir. Filmilla.com sitesinde yer alan tüm içerikler, fragmanlar video paylaşım sitelerinde bulunmaktadır. Filmilla sadece yandex.com, youtube.com, google.com gibi sitelere eklenmiş, genel erişime açık içeriklere yer verir. Filmilla kendi sunucularında telif hakkı içeren hiçbir dosyayı barındırmaz. Bu sebeple Filmilla, hiçbir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. Sitemizde bulunan bir içeriğin telif hakkını ihlal ettiğini düşünüyorsanız, sitemizin iletişim bölümünden bildirim iletmeniz dahilinde, en geç 72 saat içerisinde içeriğinize ait bütün materyaller, tekrar eklenmeyecek şekilde tümüyle sitemizden kaldırılır.
If you think your copyrighted contents are shared on our website, use our iletişim-contact section for to send your message. We will remove all the contents in max. 72 hours.