Reklamı Gizle[x]
Reklam Alanı
Reklamı Gizle[x]
Reklam Alanı

Çin’de 280 milyon yıllık nişasta fosili bulundu

Çin’de 280 milyon yıllık nişasta fosili bulundu

  Mart 22, 2018

  417 Okunma

Reklam Alanı

Çin’de bu zamana kadar ortaya çıkarılan en eski nişasta fosili olan, yaklaşık 280 milyon yıllık fosil keşfedildi.

Şinhua ajansının haberine göre, Çin Bilimler Akademisi’ne bağlı Nancing Jeoloji ve Paleontoloji Enstitüsü’nden bir bilim insanı ile iki Alman uzman, Şanşi eyaletinin Baodi ilçesinde bir kömür  yatağında yapılan kazı çalışmalarında, granüler malzeme üzerinde büyük sporlar buldu.

Bulgular üzerinde x-ışını analizleri ve mikro ölçekte fotoğraflama çalışmaları yapan araştırmacılar, söz konusu sporların karbon ve oksijenden oluştuğunu, bitkilerin nişasta tohumlarıyla ebat, şekil ve Game of Thrones görsel açıdan kayda değer oranda benzerlik taşıdığını tespit etti. Çılgın Hırsız

Nişastaların normal şartlarda taş bir tabakaya bağlı olmadan toprakta 600 yıldan fazla korunmuş halde bulunmadığına işaret eden araştırmacılar, kömür yatağında ortaya çıkarılan ve yaklaşık 280 milyon yıl öncesine ait olduğu belirlenen fosillerin, şimdiye kadar ortaya çıkarılan en eski nişasta fosili olduğuna dikkat çekti.

Enstitü uzmanlarından Liu Fıng, kömür yatağının nişasta sporlarının hayatta kalması için gerekli su ve mantarımsı bir ortam sağladığını belirtti.

Bitki ve hayvanların karşılıklı faydalanmasını sağlayan bir ortam oluştuğunda bu ortama salyangoz ve hamam böceği gibi canlıların akın ettiğini belirten Liu, nişastanın da bu canlılar tarafından sporlarını başka alanlara yayma imkanı bulduğunu söyledi.

Bulgular, “Geology” dergisinde yayımlandı.

  Etiket:
Reklam Alanı
Yorum Alanı 1 Yorum Yapılmış
  1. avatar
      Nisan 6, 2018 09:05:12

    nişasta önemli tabi

Reklam Alanı
Filmilla.com yer sağlayıcı konumunda bir sitedir. Filmilla.com sitesinde yer alan tüm içerikler, fragmanlar video paylaşım sitelerinde bulunmaktadır. Filmilla sadece yandex.com, youtube.com, google.com gibi sitelere eklenmiş, genel erişime açık içeriklere yer verir. Filmilla kendi sunucularında telif hakkı içeren hiçbir dosyayı barındırmaz. Bu sebeple Filmilla, hiçbir yasal hükümlülüğe tabi tutulamaz. Sitemizde bulunan bir içeriğin telif hakkını ihlal ettiğini düşünüyorsanız, sitemizin iletişim bölümünden bildirim iletmeniz dahilinde, en geç 72 saat içerisinde içeriğinize ait bütün materyaller, tekrar eklenmeyecek şekilde tümüyle sitemizden kaldırılır.
If you think your copyrighted contents are shared on our website, use our iletişim-contact section for to send your message. We will remove all the contents in max. 72 hours.